ایا ارتباطی بین تغذیه مادر و بیماری های مادرزادی وجود دارد؟

ایا ارتباطی بین تغذیه مادر و بیماری های مادرزادی وجود دارد؟

شنبه 02 دی 1402 Is there a connection between maternal nutrition and congenital diseases؟
ایا ارتباطی بین تغذیه مادر و بیماری های مادرزادی وجود دارد؟

ارتباط بین تغذیه مادر وبیماریهای مادرزادی قلبی جنین 
علاقه به ارتباط بین تغذیه مادر و بیماری مادرزادی قلبی در جنین در حال افزایش است
* ویتامین A:  دیده شده که شکل صناعی ویتامینA موجب افزایش ریسک بیماریهای مادرزادی قلبی خطیر در جنین می شود، در حالیکه شکل طبیعی ان که در واقع بتاکاروتن است ودر غذای طبیعی وجود دارد این ریسک را به همراه ندارد لذا توصیه می شود که چند ماه قبل از وقوع بارداری وبعد از آن از مصرف ویتامین  A صناعی (به شکل دارو و از جمله داروی ضد آکنه )خودداری کرد.
*اسید فولیک و مولتی ویتامین ها: مصرف مولتی ویتامینهای حاوی اسید فولیک در حول وحوش بارداری ( قبل و زمان باردار بودن) ، ریسک بیماریهای مادرزادی قلبی را به طور متوسط کاهش می دهد. همچنین دیده شده که در جنین مادرانی که در سه ماهه اول حاملگی دچار بیماری تبدار شدند احتمال بیماری مادرزادی قلبی بیشتر می شود ولی اگر این مادران مصرف مولتی ویتامین در حول وحوش بارداری داشته باشند این احتمال کمتر می شود ( پس مصرف مناسب و منظم مولتی ویتامین در مادر باردار که بیماری تبدار داشته احتمال بیماری قلبی مادرزادی در جنین را کاهش می دهد.)
کدام قسمت از نقایص قلبی مادرزادی قابل پیشگیری هستند ؟ سوالی که جواب آن هنوز کاملا مشخص نیست و واقعیت این است که ژنتیک ، عوامل محیطی وشانس عواملی هستند که در ریسک بروز نقایص مادرزادی قلب جنین دخالت دارند.
هفت اقدام موثر جهت پیشگیری اولیه وکاهش ریسک بیماریهای مادرزادی قلبی در جنین موضوعی است که در مطلب بعدی بیان خواهد شد.
 


نظرات (0)




با ما در ارتباط باشید...